0 - 100 Km/U - 7,2 sec.

CARBON / ALU

VOL ELECTRISCH

Lang wachten, maar dat was de moeite waard. Mijn BMW i3 heb ik einde september 2016 gekocht. Maar voordat ik deze gevonden had en hij dan uiteindelijk ook geleverd werd, ging er nog heel wat aan vooraf.

Het was ergens begin augustus dat ik op het idee kwam om me te oriënteren naar een elektrische wagen. Hiervoor reed ik in een Audi A6 Avant. Dat was een ideale gezinswagen, met veel ruimte voor kinderwagen en nog meer rommel, want hoe meer plaats, hoe meer je in die koffer legt. Eigenlijk had ik zoveel ruimte niet meer nodig, de kinderen zijn immers al 7 en 3 jaar. Voordat er een gezin was, reed ik lekker sportief, chronologisch waren dat onder andere een Golf III GTI, Golf III Cabrio, Audi TT en een Audi TT Quattro Roadster. Maar met de komst van onze kindjes werd de TT Roadster ingeruild voor een brave Skoda Superb, daarna een 177pk Audi A6 Limousine en vervolgens dus een A6 Avant (ook 177k, Multitronic). Het echte sportieve gevoel kun je bij deze wagens natuurlijk niet terugvinden, daarvoor moet je al naar exoten met 6 cylinders en dus mer CO2 uitstoot en hogere verbruikscijfers en dito wegentax. In België (Vlaanderen) wordt immers de wegenbelasting gebaseerd op CO2 uitstoot. 

En dat weerhield me wel van het hogerop te zoeken bij het Audi gamma, zoals je ziet was ik behoorlijk verknocht aan wagens van de Volkswagen groep. En ik had nooit gedacht dat ik ooit een BMW zou kopen. Dat is blijkbaar iets dat veel kopers van het sub-merk van BMW meemaken. Ik had zelfs een beetje een afkeer van de typische BMW rijder. Gewoon een beetje concurrentie nijd onder elkaar denk ik. Hetzelfde gevoel heb ik overigens met Mercedes.

Hoe ben ik dan toch gekomen op de BMW i3 ?

Zoals gezegd begin augustus, mijn vrouw en ik, we zaten samen op de bank een tv programma te bekijken waarbij de Tesla S voorbij kwam. Toch een mooie wagen om te zien en natuurlijk geen CO2 uitstoot. Dat is iets waar vooral mijn vrouw veel waarde aan hecht, ze is de 'groene' in ons gezin. Ik had geen idee van de prijzen voor een Tesla, maar een kijkje op Autoscout24 gaf mij al snel het gevoel dat dit geen haalbaar alternatief voor mij A6 ging zijn. Mijn budget zou ongeveer tot 35.000 euro gaan namelijk en ik zag dat zelfs gebruikte Tesla's nog voor minstens 60.000 euro verkocht werden. 

Ik had wel al eerder eens nagedacht om me in te schrijven voor de Tesla3, maar om zomaar een auto te kopen zonder dat je die gezien, gevoeld of ook maar eens een proefritje in hebt kunnen maken, dat ging zelfs mij te ver. Ik ben wel nog steeds erg geïnteresseerd in deze wagen, maar dan wacht ik toch liever tot deze wagens in een showroom staan en best nog een jaartje hebben rondgereden zodat de eerste kinderziektes eruit zijn en er ook genoeg reviews te vinden zijn.

Zijn er alternatieven ?

Kan ik elektrisch rijden zonder af te gaan bij mijn vrienden en kennissen ? Ik kom tenslotte van een Audi A6 en ga dan echt geen Nissan Leaf of een Renault Zoë rijden. Het moet toch een premium auto zijn. Is er zo'n alternatief dat mijn range anxiety kan wegnemen, geen hybride is, en toch een bepaalde kwaliteit uitstraalt. Een overzichtje van EV's (elektrische voertuigen) laat al snel zien dat BMW ook aardig meedoet in de verkoopaantallen. De BMW i3 dus, daar ga ik dan maar eens een proefritje mee maken. Valt deze wagen binnen mijn budget ? Tweedehands in elk geval wel, en meestal weet ik wel een trucje om zo'n wagen goedkoper te krijgen dan de gemiddelde consument.

Bij garage Davo in Tongeren kwam ik terecht. Daar heb ik de eerste proefrit mogen maken met een i3 Rex, met Suite leder en redelijk wat opties... In de showroom stond een wagen die binnen mijn budget viel 34.990, weinig opties. De proefrit was geweldig en ook mijn vrouw en kinders waren er helemaal blij van geworden. Zo lekker stil en tegelijk leuk snel, en dan ook nog goed voor het milieu. De proefritwagen was ook te koop, zei de verkoper achteraf. Ik had de nieuwprijs gezien, die lag op 51.000 met al zijn opties. En toen ik hoorde dat deze voor 36.900 te koop was, zat ik op het puntje van mijn stoel om te weten hoeveel ik dan terug kon krijgen voor mijn Audi A6. Als ik 20.000 moest bijleggen zou ik direct beslissen. Helaas kreeg de verkoper niet genoeg van de opkopers terug om met deze bijbetaling de wagen te laten gaan.

Dat gaf mij de tijd om rationeler na te denken en beter op zoek te gaan naar andere aanbiedingen. De Audi moest ik zelf gaan verkopen, dat had ik al gauw door. Doordat de i3 22kWh op het punt staat om vervangen te worden door een 33kWh model, hebben veel garages hun demo wagen te koop staan. Daar moeten ze vanaf, want de verwachting is dat er een prijsval komt op de modellen met de lichtere accu's. En zo kwam ik op een tweede en derde potentiele kanshebber. 

Bij garage Discar in Luik stond ook zo'n i3 met 22kWh motor te koop. Leuk zilver, veel opties (groot Navi, Park Assist, DAB tuner, Harmon Kardon), maar helaas geen Suite interieur. Om het echte premium gevoel te krijgen, is het eigenlijk wel een vereiste om ook voor het Suite interieur te gaan. Prijstechnisch was deze wagen wel interessant, 36800 euro. Maar even later kwam ik erachter dat dit ook echt niet mijn keuze moest worden. De wagen had geen "Snelladen", "Geavanceerd telefoon connectie systeem" en geen "Connect drive, Real time traffic info, Concierge service". 

Het is een ex-demo wagen van een concessie uit Lier (B) geworden. De wagen werd mij aangeboden bij garage Beckers in Genk (B). In eerste instantie kreeg ik alleen de optielijst te zien, een prijs was nog niet gekend. Beckers had deze wagen van BMW Belux gekocht in een groepsaankoop. De wagen was ook nog niet bij Beckers aangekomen. Nadat ik de optielijst had doorgenomen was ik onmiddellijk verkocht. Suite interieur, Grote Navi, LED verlichting, Panoramadak, DAB Tuner en Harmon Kardon. Maar hoe duur zou deze wel niet zijn ?

En toen kreeg ik het telefoontje van de verkoper. De prijs van de i3 Rex met 5000km, ingeschreven in januari 2016 was gewoon simpelweg hun inkoopprijs: 28.000 excl.BTW, zijnde 33880 euro. Slim gezien van de verkoper, verkoop deze i3 zo snel mogelijk want als je begin 2017 nog steeds geen koper gevonden hebt, moet je hem wellicht met verlies gaan verkopen. Bovendien hebben ze door deze inkoop in het groepspakket een aantal BMW model X1 kunnen aankopen die als zoete broodjes aan bruto prijzen verkocht kunnen worden. Daar wordt dan in de mix voldoende winst mee gemaakt om het verlies (of beter manco aan winst) van deze i3 te compenseren.

Dit is dus mijn keuze geworden.

Vervolgens moest ik nog enkele weken wachten voordat de wagen beschikbaar was. De dealer in Lier kon de wagen namelijk pas afstaan als hij een nieuwe demo wagen binnenkreeg. In eerste instantie moest ik zelfs nog 3 maanden wachten, maar door een ruiling van demo wagen met mijn dealer in Genk, werd mijn i3 dan uiteindelijk afgeleverd op 1 september 2016.

En dit zijn de opties die ik op mijn wagen heb:
i3 - REX Advanced
Metallic Fluid Black
Interieur Suite
Velours matten
Zetelverwarming
Velgen - 20 inch
Wielbouten 2PA
Backup Camera 3AG
Pack Park Assist - Camera, Auto Parking 5DU
Comfort access 322
Sun roof 403
Zonnewerend glas achter 420
Led dimlicht 5A2
Snelladen 4U7
Voetgangers beveiliging 4U9
Geavanceerd telefoon connectie systeem 6NS
Connect drive, Real time traffic info, Concierge service 6AK
Navigatie Pro, Alarm System 609
Tuner DAB 654
Harmon Kardon 674