VOL ELECTRISCH

CARBON / ALU

0 - 100 Km/U - 7,2 sec.

Er zijn voor het laden van je EV eigenlijk twee kabels minimaal noodzakelijk. De meegeleverde kabel met laadunit voor thuisladen, de kabel die dus in het gewone stopcontact gestoken kan worden. Maar voor extern laden, al dan niet betaald, buiten laden via een publieke laadpaal dus, heb je nog een tweede kabel nodig.

Die kabel wordt dus niet standaard meegeleverd. Veel mensen zullen echter bij het onderhandelen voor de aanschaf van een i3 een aanbod krijgen van de dealer waarbij deze kabel 'gratis' wordt gegeven. Mij lukte dat in elk geval bij 3 van de 4 plaatsen waar ik ben geweest voordat ik mijn keuze heb gemaakt. En laat ik nou net de wagen bij die dealer gekocht hebben, waarbij er niet viel te praten over het gratis krijgen van die kabel. Dat kan natuurlijk voorkomen als je al zo goed hebt kunnen handelen over de prijs, dat er voor de dealer echt geen marge meer is om die kabel er nog bij te geven. En zo was het ook...

De kabel waarover ik spreek is dus een originele BMW kabel met aan twee zijdes een Mennekes Type 2 connector, een zijde mannelijk, een zijde vrouwelijk. De vrouwelijke moet in de aansluiting op de wagen, de mannelijke in de publieke laadpaal gestoken worden. Het is een kabel met een gemiddelde verkoopprijs van 250 euro. En als je dan toch het maximale kwestie onderhandelen eruit wilt halen, dan kun je die kabel aan een netto prijs van ongeveer 180 euro kopen bij je BMW dealer.